BABY

BARSELSBESØG:

Tiden med et nyfødt barn er fantastisk, men kan også være fantastisk udfordrende! Jeg kommer på besøg som erfaren sundhedsplejerske i jeres hjem, når det passer jer – så ofte det passer jer. Hvis det fungerer bedre for jer at komme til mig, er det også en mulighed. Indholdet af besøget kan være lige det I ønsker. Mange har behov for råd og praktisk hjælp til f.eks. søvn, amning, gråd, rytmer og rutiner, babypleje, navlepleje, samt støtte til at finde hinanden som familie i den nye situation.

 

Mange kvinder oplever, at amningen ikke fungerer optimalt. Årsagerne kan være mange og for nogle ender et svært ammeforløb med ammeophør. Jeg kan hjælpe og vejlede, hvis der f.eks. er tale om sår på brystvorterne, brystbetændelse, mælkeknuder og smerte i brysterne eller hvis jeres barn ikke tager nok på. Måske overvejer I at supplere med modermælkserstatning. Hos mig vil I få kompetent ammevejledning, der virker i praksis.

 

Jeg tilbyder, at komme ud - i situationen - og vejlede, hvis der er en konkret situation, der volder problemer. Dvs. at jeg f.eks. kommer og overværer et måltid, en putning eller en amning. Jeg kan deltage ved den første badning af jeres nyfødte barn m.m.

 

De fleste ser med stor forventning og glæde frem til at, der kommer et lille nyt familiemedlem til. Men virkeligheden lever ikke altid helt op til forventningerne. Mange forældre oplever, at den nye familiekonstellation skaber store og uoverskuelige udfordringer. Manglende nattesøvn, omverdenens indblanden, forskel i forældrefølelsen mm. kan være så opslidende, at det kan være svært, at holde fokus på det der virker og de styrker I har som par.

Som sundhedsplejerske kan jeg støtte jer i at finde det rette fokus igen. Måske har I behov for, at revidere jeres forventninger til forældreskabet, hinanden og i det hele taget finde en ny måde at være familie på. Jeg arbejder udfra tanken om, at alle har erfaringer med “noget der virker” og ved at få fokus på dette, er der mulighed for, at ændre på de udfordringer, der ellers kan virke uoverskuelige.

 

Barselsbesøgene er for jer, der ønsker konkrete strategier til at skabe en god og velfungerende hverdag med jeres spædbarn således, at I har mulighed for at glædes ved dette lille vidunder og har følelsen af, at I selv tager hånd om situationen og følger jeres barns behov og udvikling.

SENERE BESØG:

Det kommunale sundhedsplejetilbud slutter for de fleste familier, når barnet er omkring 10 måneder. Jeg har mødt mange forældre, der har følt et behov for sundhedsplejevejledning også efter denne alder. Derfor er en del af mit tilbud også målrettet ældre børn og deres forældre. Det er nogle andre udfordringer, der dukker op når barnet bliver ældre.

 

Der kan f.eks. opstå behov for vejledning, når barnet skal starte i institution eller blot passes af andre i det hele taget. Når barnet starter i instituton, bliver “verden større”. Barnet vil støde på nye udfordringer og det vil I også som forældre.

 

Det kan være svært, selv for forældre, at aflæse barnets signaler. Dels når barnet endnu intet sprog har, men også det ældre barn, kan være en udfordring for mange forældre at forstå. Nogle forældre er bekymrede for, om deres barn udvikler sig alderssvarende. Som sundhedsplejerske, kan jeg hjælpe jer med at forstå barnet ud fra min erfaring og viden om børns fysiske og psykiske udvikling. Jeg kan komme med forslag til, hvordan I vil kunne lære jeres barn endnu bedre at kende og måske ændre på nogle uhensigtsmæsssige vaner og handlemønstre i jeres hverdag.

KONTAKT:

Telefon: 22171728

Email: louise@dinsundhedspleje.dk

Facebook: dinsundhedspleje.dk

Adresse: Tyborøn Allé 1, 2720 Vanløse

DIN SUNDHEDSPLEJE.DK

v/ Louise Munk-Poulsen

CVR-nr. 36779713

Tyborøn Allé 1

2720 Vanløse